Mertens en Flipkens kennen tegenstanders in Istanbul

Print
Mertens en Flipkens kennen tegenstanders in Istanbul

Foto: BELGA

Elise Mertens (WTA 66) en Kirsten Flipkens (WTA 93) kennen hun opponentes in de eerste ronde van het WTA-tennistoernooi van het Turkse Istanboel (gravel/250.000 dollar). Zesde reekshoofd Mertens werd bij de loting van zondag aan de Oekraïense Kateryna Kozlova (WTA 112) gekoppeld, ‘Flipper’ botst op de Slovaakse Kristina Kucova (WTA 85).

Mertens is dit weekend met de Belgische Fed Cup-ploeg nog aan de slag in de ontmoeting met Rusland in de barrages om promotie naar Wereldgroep I. Ze won ze zaterdag in Moskou erg knap van Anastasia Pavlyuchenkova (WTA 16), zondag treft ze Elena Vesnina (WTA 15). De Belgische nummer één speelde op het WTA-circuit al één keer tegen Kozlova, de Oekraïense haalde het vorig jaar in het Zweedse Bastad met 6-1 en 6-3.

Wederoptreden Flipkens

Flipkens liet het Fed Cup-duel tegen de Russinnen omwille blessureleed links liggen en maakt haar wederoptreden op de Istanbul Cup. De 31-jarige Kempense leidt met 1-0 in de onderlinge confrontaties met Kucova, in 2015 klopte ze de Slovaakse in Stuttgart met 6-0 en 6-3.

Mertens en Flipkens dubbelen ook in Istanboel. Mertens is samen met de Amerikaanse Nicole Melichar het vierde reekshoofd en mag in ronde één de baan op tegen de Slovaakse Michaela Honcova en de Tsjechische Lenka Kuncikova, Flipkens vormt een tandem met de Canadese Eugenie Bouchard en speelt tegen de Russische Anna Kalinskaya en de Wit-Russische Lidziya Marozava.