SHD @ bella Italia

Print

Foto: Stedelijke Humaniora

Dilsen

Dilsen-Stokkem - Van 29 maart t.e.m. 7 april 2017 verbleven 140 laatstejaars en begeleiders van de Stedelijke Humaniora Dilsen in het zonovergoten Italië. Goede voorbereidingen, een schitterende groep en iedere dag zon waren de perfecte ingrediënten voor een sublieme tiendaagse.

Na een vermoeiende reis kwamen we aan in Pisa. Aan de scheve toren werden de eerste leuke kiekjes gemaakt. Aan het Baptisterium en de Dom kregen de leerlingen heel wat bijzonderheden te horen. Hier mochten de leerkrachten hun kennis over deze prachtige gebouwen met de leerlingen delen. Want het gidswerk tijdens deze tiendaagse namen de leerkrachten met veel kunde ter harte. Op weg naar Firenze werd er nog even gestopt in het mooie Luca waar collega’s Reuskens en Heijens voor de nodige geschiedkundige uitleg zorgden. Tijdens de rit naar Firenze nam collega Coninx nog even contact met ons eerste hotel. Want de kamerindelingen vooraf vastleggen, is tijdverlies merkten we weerom. Maar ook dat klaarde collega Coninx nog voor we ons hotel bereikten.
In twee dagen werden in Firenze de meeste bewonderenswaardigheden bezocht. De Medicikapel, San Lorenzo, de Dom, Campanile, het Baptisterium, Piazza della Signoria, Ponte Vecchio en de Santa Croce mogen we zeker als belangrijksten noteren. Met de nodige uitleg en heel wat mooie foto’s op zak werd er uiteraard ook regelmatig tijd gemaakt voor een terrasje waar de heerlijke Italiaanse keuken werd gesmaakt.
Op weg naar Rome werd er halt gehouden in San Gimignano met zijn mooie gebouwen en prachtige kerk. De lekkere ijsjes maakten hier de middag compleet. Maar al dat moois smolt als sneeuw voor de zon eenmaal aangekomen in Rome. Hier zijn zoveel kunstwerken te bezoeken dat je bijna niet weet waar te beginnen. Uiteraard stonden het Colosseum, het Pantheon, de Trevifonteinen en de Spaanse trappen op het programma. In het Forum Romanum traden heel wat collega’s in de voetsporen van vroegere keizers en heersers. Mevr. Gimbrere als Vestaalse maagd en de heren Heijens en Coninx als Caesar en Cicero maakten van het Forum terug de heerlijkheid van weleer. Het Vaticaan met de Sint-Pieter en de koepel vormden zeker het hoogtepunt in Rome. Twee uren aanschuiven waren zo vergeten bij het zien van al die pracht. Maar die avond gingen alle leerlingen helemaal in extase toen collega M. Kravanja zijn geliefde An ten huwelijk vroeg op Piazza Navona aan de kerk van de H.-Agnes. Via de sociale media was onmiddellijk iedereen op het thuisfront op de hoogte.
Op weg naar Lido werd er een quiz gehouden in de bus om de lange busreis te overwinnen. Maar ook werd er halt gehouden in Asissi om de Sint-Franciscusbasiliek te bezoeken en enkele kaarsjes van de H. Franciscus en de H. Clara te laten branden. Onze laatste dag Italië bezochten we Venetië waar het San Marcoplein de trekpleister voor duiven blijft. Maar ook de San Marcobasiliek en het Dogenpaleis mochten niet op het programma ontbreken. Na een lange busreis arriveerden we op vrijdagavond terug in het toch wel iets koudere Dilsen met een super ervaring rijker.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio