Tine Deckers blij met vijfde plaats in Ironman van Texas

Print
Tine Deckers blij met vijfde plaats in Ironman van Texas

Foto: Photo News

Tine Deckers is zaterdag in The Woodlands bij Houston vijfde geworden in de Ironman van Texas. Ze legde de 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,195 km lopen af in 9u06:08. De zege ging naar de Amerikaanse Jodie Robertson (8u56:32), de Oostenrijkse Michaela Herlbauer (8u59:31) en de Deense Maja Stage-Nielsen (9u01:00) mochten mee op het podium.

Deckers kwam als elfde uit het water, halverwege het fietsgedeelte was ze al naar de derde plaats opgeschoven. Ze moest daarna wat gas terugnemen, maar liep een goede marathon en kwam als vijfde over de streep.

Deckers was eind maart op de Ironman 70.3 in Puerto Rico nog op een vrijwilliger gebotst. Ze liep daarbij een zwaar gehavende schouder op, kon drie weken lang haar arm niet opheffen en kon ook niet zwemmen. Ondanks haar podiumambities blikte ze tevreden terug op de Ironman Texas. “De exceptionele fietsbenen van 2016 heb ik nog niet, maar ik voel dat ik er dicht bij zit. De crash in Puerto Rico kostte me enkele minuten in het zwemmen, maar uiteindelijk had ik hier had ik vooraf best voor willen tekenen. Het harde werk van de afgelopen weken heeft gerendeerd, het afzien ook”, stelde ze.

“Ik heb de hele dag gevochten voor wat ik waard was, geen fouten gemaakt en het beste uit mezelf gehaald tot in de laatste kilometer. Daarom ben ik toch blij met mijn vijfde plaats. Het is duidelijk dat de nieuwe generatie eraan komt. Maar op mijn terrein, op een zware fietsparcours, kan ik ze aan. Ik weet na vandaag dat ik naar mijn topvorm aan het groeien ben. Mijn schouder houdt het en de schade is beperkt gebleven. Mijn marathon was goed en ik heb karakter getoond om die vijfde plaats te pakken. Dat geeft vertrouwen. Nu eerst even herstellen want ik voel dat ik diep ben gegaan. En dan rustig bekijken wat de volgende wedstrijd wordt.”

Bij de mannen ging de zege in Texas naar de Amerikaan Matt Hanson (7u52:44). De winnaar van de editie van 2015 bleef de Zwitser Ronnie Schildknecht (7u56:21) en Tyler Butterfield (7u58:29) uit Bermuda voor.