KVLV Koersel deelt via Share Faire

Print

Koersel

Beringen - Op 22 en 23 april organiseerde KVLV Koersel een weggeefmarkt in het Brigidahuis te Koersel. Normaal is de maand mei de deelmaand bij de KVLV, maar omdat de zaal niet vrij was in mei werd de markt een maand vroeger georganiseerd.

Liefst 140 KVLV-groepen organiseren in heel Vlaanderen Share Fairs, ofwel weggeefmarkten. Zaterdag waren vele Koerselaren op hun zolder of in hun kelder gekropen om op zoek te gaan naar propere en onbeschadigde spullen zoals speelgoed, kleine huisraad, boeken, huishoudspullen of kinderkleding.

Om 16 uur was de grote zaal van het Brigidahuis al goed gevuld met duizenden mooie dingen die nog gemakkelijk een tweede leven aankunnen. Zondag vanaf 10 uur konden mensen de tentoongestelde dingen gratis afhalen. Op een Share Fair staan delen en geven in een leuke en gezellige sfeer centraal. Alles is gratis: het draait daarbij niet om geld, enkel om duurzaam omgaan met spullen die je niet meer nodig hebt. De Chiroleiders waren ook op de afspraak en zochten naar gezelschapsspelletjes. De kleintjes hadden alleen maar oog voor knuffels of ander speelgoed die ze fier toonden. Bij het buitengaan werd de eetzaal gepasseerd en velen bleven dan ook nog voor een koffie, pannenkoek, taart of een drankje. Sfeer en gezelligheid troef bij KVLV Koersel, dat was duidelijk na deze geslaagde Share Faire.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio