Barcelona laat Neymar dan toch uit selectie voor Clasico tegen Real Madrid

Print
Barcelona laat Neymar dan toch uit selectie voor Clasico tegen Real Madrid

Foto: AFP

De Braziliaanse vedette Neymar zal zondagavond (20u45) definitief niet in actie komen in de Clasico op het veld van aartsrivaal Real Madrid. Dat hebben de Catalanen zondagmorgen bevestigd op de clubwebsite. Barça probeerde de geschorste Neymar alsnog speelgerechtigd te krijgen voor de topper en was zelfs naar het Spaanse Sporttribunaal TAD getrokken, maar de sportrechtbank kwam niet tijdig tot een verdict en daarom besliste Barcelona om Neymar niet in de wedstrijdselectie op te nemen.

Neymar werd op 8 april in de uitwedstrijd tegen Málaga met rood (twee keer geel) van het veld gestuurd. De rode kaart betekende een automatische schorsing van één duel. De Spaanse bond besloot daar twee wedstrijden aan toe te voegen, omdat Neymar bij het verlaten van het veld cynisch applaudisseerde richting de vierde official.

Barça tekende beroep aan tegen de schorsing, maar ving bot en stapte ook naar het TAD. Twee van de leden van het TAD konden echter niet aanwezig zijn bij de speciaal ingeplande vergadering, waardoor een uitspraak uitbleef. De Catalanen beslisten daarop om Neymar uit de selectie te laten en wilden zich zo op het sportieve focussen.

Barcelona weet zondagavond wat het te doen staat in het Estadio Santiago Bernabeu, Lionel Messi en ploegmaats pakken daar maar beter de drie punten om hun titelkansen gaaf te houden. Leider Real heeft in het klassement immers drie punten voorsprong en ook nog een wedstrijd minder gespeeld.