VIDEO. Bart De Wever na eerste marathon: “Alles doet pijn”

Print

Op de Thonetlaan op Linkeroever is om 9 uur de DVV Verzekeringen Antwerp Marathon van start gegaan. De meeste aandacht ging daarbij naar Bart De Wever die vier uur en dertien minuten later aankwam op de Grote Markt.

De Antwerpse burgemeester was duidelijk erg zenuwachtig aan de start. “Niet zo goed”, antwoordde De Wever op de vraag hoe het met de zenuwen was gesteld...en weg was hij.

Na 1u01min had de burgemeester zijn eerste 10 km achter de kiezen. Rond 11.25 uur was de burgemeester halfweg de marathon en kon hij nog zelfs ‘keuvelen’ met een andere loper. Rond 12.45 uur in het Rivierenhof gaf De Wever nog steeds een goede indruk en rond 13.15 uur kwam hij aan op de Grote Markt met een tijd van 4u13’.

“Het was lang”, reageerde een ludieke De Wever meteen na de meet. “Antwerpen is groot, dus het duurt wel even voor je er rond bent gelopen. Maar het is goed gegaan. Ik ben nooit echt in de problemen gekomen, al deed alles wel pijn de laatste vijf kilometer.”

Linde Merckpoel

Ook Linde Merckpoel liep mee in Antwerpen. Zij finishte in 3u41:33, een persoonlijk record. “Ik weet weer heel goed waarom ik voor de marathon van Antwerpen heb gekozen. Allemaal vrienden en familie die langs de kant van de weg stonden en dat maakt het echt spectaculair”, vertelde ze aan de finish.