Supportersbus Union op weg naar huis bekogeld in Sint-Truiden

Print
Sint-Truiden -

Zaterdagavond na de wedstrijd tegen STVV zijn twee supportersbussen van Union bekogeld geweest. Daarbij sneuvelden twee ramen in een bus.

Na hun zege tegen STVV met 0-1 waren de supporters in colonne op weg naar huis. Op enkele honderden meters van Stayen werden de bussen bekogeld door onbekenden en daarbij werden twee ramen geraakt. De stewards die mee op de bus zaten meenden in eerste instantie dat er op de bus geschoten was, maar dat werd later door de politie ontkend. Er vielen geen gewonden in de getroffen bus.

 

 

De twee bussen stopten langs de kant zodat de politie de nodige vaststellingen kon doen. Daarvoor werd een tijdlang de N3 in de richting van Tienen afgesloten. Nadat het gebroken glas verwijderd was konden de supporters hun weg naar huis verder zetten.

STVV veroordeelt de gebeurtenissen en zegt het incident ten zeerste te betreuren. "We hopen dat de daders snel gevat worden. Voorlopig is het niet duidelijk of de daders de wedstrijd bijwoonden en of het al dan niet gaat om STVV-supporters", benadrukt de club.