Dit liedje kan Tom Waes absoluut niet horen: “Ik vrees dat ik nu de helft van Vlaanderen over mij heen krijg”

Print
Dit liedje kan Tom Waes absoluut niet horen: “Ik vrees dat ik nu de helft van Vlaanderen over mij heen krijg”

Foto: Joe

In Zot Gedraaid praat Kris Wauters elke zaterdag op Joe met een bekend gezicht over de muziek die belangrijk was in zijn of haar leven. Vandaag was het de beurt aan Tom Waes, en die heeft enkele opvallende bekentenissen gedaan.

Zo ging het onder meer over de plaat die Tom Waes niet meer kan horen: “Je krijgt de helft van Vlaanderen over uw nek die gaan zeggen: maar alé Tom. Maar ik zal toch een bekentenis doen: Blauw van The Scene. Hij zingt het voor mij te dikwijls en op den duur moet ik het nummer gewoon altijd afzetten. Ik denk: ik weet het, het is blauw en dan?”, lachte Tom.

Video: Joe

Sorry Tom. “Blauw” - The Scene Video: The Scene

Met de vlam in de pijp

En dat Waes in zijn jonge jaren wel eens een pijp opstak, is nu ook gebleken: “Ik was vroeger een New Waver. Ik had van die Dr. Martens-schoenen en smalle pijpen aan. Als ik dan uitging in een discotheek rookte ik een pijp om mezelf te onderscheiden van de rest.”

Video: Joe

“Bedankt Gert Verhulst”

“Alles van K3 doet me aan mijn kinderen denken. In het begin zei ik tegen hen: je krijgt alleen houten speelgoed en je moet groene thee drinken”, vertelt Tom nog. “En dan gaan ze naar school waar iedereen een K3-boterhammendoos heeft en dan komen die ongelukkig thuis. Dan denk je: potverdomme, de Gert Verhulst heeft me goed liggen gehad.”

Maar daar stopte de invloed van Verhulst op het leven van Tom Waes niet: “Daarnaast heb ik ‘Afrika tot in Amerika’ meegezongen terwijl die drie pagadders vanachter in de maxi-cosi zaten. Uit dat liedje heb ik mijn inspiratie gehaald om van Afrika tot in Amerika reizen. Bedankt Gert Verhulst!”

Video: Joe