Verkeersbord op z’n kop zaait verwarring in Hasselt-centrum

Print
Verkeersbord op z’n kop zaait verwarring in Hasselt-centrum

De Meldertstraat is volgens het bovenste verkeersbord een eenrichtingsstraat, maar volgens het onderste bord hebben bestuurders die uit de andere richting komen wel voorrang. Foto: TJ

Hasselt -

Verwarring in de Hasseltse Meldertstraat, waar passanten zich in de haren krabben bij een reeks tegenstrijdige verkeersborden. De Meldertstraat zou een eenrichtingsstraat zijn, maar bestuurders die uit de andere richting komen, hebben er wel voorrang.

“Dat onderste bord is er gekomen in functie van de wegenwerken op de Zuivelmarkt”, zegt schepen van Mobiliteit Habib El Ouakili. De Meldertstraat is tijdelijk in twee richtingen toegankelijk. “Maar blijkbaar verduidelijkt het de situatie niet.” Een motard van de politiezone Limburg Regio Hoofdstad (LRH) ging na klachten ter plekke en stelde vast dat het tijdelijke verkeersbord ondersteboven werd bevestigd. “Een foutje van de aannemer, dat we zo spoedig mogelijk proberen recht te zetten”, zegt LRH-woordvoerder Dorien Baens. “Zelf mogen onze agenten dat niet doen omdat we de plannen terzake niet kennen. We hebben ook niet de vergunningen waarin die borden beschreven staan. De aannemer of de verkeersdienst moet dat doen. Bovendien moet het bovenste bord volgens ons afgedekt worden, zodat voor iedereen duidelijk is dat er in beide richtingen door deze straat kan gereden worden.”

“Wij gaan de aanpassingen meteen doen”, zegt Maarten De Schepper van de Hasseltse verkeersdienst. “Het onderste verkeersbord is per ongeluk ondersteboven gehangen. En over het bovenste bord trekken we een zak, dan is ook dat probleem van de baan.”