Vijfdejaars fotografie KTA2 brengen oude foto's weer tot leven

Print
Vijfdejaars fotografie KTA2 brengen oude foto's weer tot leven

Foto: Chretien Paesen

Wimmertingen

Hasselt - Naar aanleiding van Erfgoeddag Vlaanderen 2017 organiseerde de Wimmertingse werkgroep W700 een event met als titel 'Dit dorp, ik weet nog hoe het was'. De leerlingen van het vijfde jaar Fotografie van KTA2 gingen daarvoor aan de slag om vanuit hetzelfde perspectief als een fotograaf van jaren geleden het beeld van vandaag opnieuw vast te leggen.

Hoezeer Wimmertingen veranderd is, ontdekt u door oude foto’s en prentkaarten te vergelijken met foto’s die de leerlingen maakten. De expo vertrekt vanuit de foto’s uit Wimmertingse privécollecties en wordt aangevuld met vergelijkende foto’s van de leerlingen van KTA2.

De werkgroep W700 vroeg tevens aan het zesde jaar Publiciteitsgrafiek van KTA2 om een nieuw logo te ontwerpen. De klas van Veerle Gilissen ging aan de slag en het ontwerp van Ylian werd terecht verkozen. Het nieuwe logo werd tijdens de vernissage onthuld.

“Samenwerkingsprojecten zoals deze met W700 zijn voor de school een mooie manier om onze leerlingen op een uitdagende en contextrijke wijze te stimuleren om het beste van zichzelf te geven. We zijn dan ook trots dat we vanuit twee van onze studierichtingen een steentje konden bijdragen aan Dit dorp, ik weet nog hoe het was”, aldus Stijn Valkeneers, directeur KTA2 Hasselt.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio