© AFP

Limburger in top 100 meest invloedrijke personen in de wereld

Iconen, artiesten, leiders, titanen en pioniers. Zo noemt het gerenommeerde Amerikaanse magazine ‘Time’ de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld van 2017. Onder hen onder andere Ivanka Trump, Jared Kushner, Emma Stone, Ed Sheeran, Kim Jong Un, Poetin, paus Franciscus en... Neerpeltenaar Raf Simons, samen met nog een Belg.

mrra

De Belgische modeontwerper Raf Simons staat in de lijst als “icoon”. Al 22 jaar is hij een gevierd designer, terwijl zijn collecties en modeshows over de hele wereld verspreid zijn. Hij was creatief directeur bij het Parijse modehuis Dior en sinds 2016 bij Calvin Klein.

“Als je naar de geschiedenis kijkt, dan zie je hoe hij een icoon is. Hij heeft mode en design mee grootgemaakt in de jaren ‘90 en het begin van de 21ste eeuw. Zijn invloed en zijn werk is belangrijker en meer relevanter dan eender welk ander op dit moment”, staat er op de website van Time te lezen.

Benieuwd wie er nog een vermelding heeft gekregen op de lijst? Dat kan je hier bekijken.

Michaël Gillon

Michaël Gillon pronkt onderaan de lijst van de pioniers, samen met Natalie Batalha en Guillem Anglada-Escudé. Hij is één van de astronomen die het voorbije jaar hebben bewezen dat exoplaneten (planeten die rond andere sterren draaien, nvdr.) heeft ontdekt waarop leven mogelijk is.

De Belgische astronoom heeft samen met zijn team uit de Universiteit van Luik zeven nieuwe planeten ontdekt. Drie van die zeven hemellichamen bevinden zich volgens de wetenschappers in de “bewoonbare zone” van het exoplanetair systeem, namelijk op een afstand waar een rotsachtige planeet grote hoeveelheden vloeibaar water zou kunnen bevatten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio