Schauvliege bevestigt: Essers krijgt milieuvergunning en mag fors uitbreiden

Print
Genk -

Het Genkse transportbedrijf Essers mag fors uitbreiden en daarvoor een bos laten kappen. Dat heeft minister van Leefmilieu Joke Schauwvliege (CD&V) bevestigd. Milieuverenigingen hebben de vergunning altijd aangevochten.

Essers nv uit Genk heeft al geruime tijd een uitbreiding op het oog. Het transportbedrijf wil voor 72.000 vierkante meter hallen bijbouwen om zijn farma-afdeling uit te breiden. Heikel punt: daarvoor zou 12 hectare natuurgebied moeten wijken.

Ondanks luid protest heeft de Vlaamse regering eerder dit jaar het Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) al vastgelegd. Daarin wordt bepaald dat er natuurcompensaties komen, onder meer 13,2 hectare bos in Opglabbeek.

De bouw- en kapvergunning werd al afgeleverd door de stad Genk, maar verschillende milieuverenigingen vroegen om deze kap- en bouwvergunning te schorsen.

Stand-up comedian Wouter Deprez en tal van milieuverenigingen zamelden handtekeningen en geld in om de plannen tegen te houden en om tot het uiterste te kunnen procederen.

Maar nu heeft minister Schauvliege milieuvergunning dus bevestigd.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio