De beste uittips voor deze week

Print
De beste uittips voor deze week

Foto: hbvl

Ben je op zoek naar een boeiend bezoek of een leuke activiteit de komende week? In Limburg valt er heel wat te beleven. Dit zijn onze 7 tips voor de komende week. Wie beweert er dat in onze provincie niets te beleven valt?

Ontdek de wondere wereld van de luchthavens

We nemen allemaal wel eens een vliegtuig in Zaventem. Maar hoe een luchthaven elke dag blijft draaien, is toch nog een mysterie. Daarom wordt er zaterdag de Tweede Luchtvaartdag georganiseerd. Vier luchthavens zetten hun deuren open en geven uitleg over van alles en nog wat. Er zijn demonstraties, expo’s, rondleidingen enz. Opgelet: als je Zaventem wil bezoeken, moet je je vooraf wel nog even registreren. De luchthaven van Antwerpen is zonder voorinschrijving te bezoeken.

Zaterdag, van 9 tot 18 uur. 
Alle info over het programma en inschrijvingen op www.luchtvaartdag.be en www.visitbrusselsairport.be

Tientallen optredens van Lokale Helden

Volgende vrijdag start de Week van de Amateurkunsten en daarom organiseert Poppunt in Vlaanderen een tweede editie van Lokale Helden. Dat wil zeggen dat er die dag honderden optredens zijn van lokale muziekgroepen en dat vaak op heel verrassende plaatsen. Het wordt dus een echte hoogdag voor muziek. Ook in Limburg kunt u (gratis) op tientallen locaties talent uit uw buurt aan het werk horen.

Vrijdag 28 april
Een volledig overzicht op www.lokalehelden.be

Op avontuur in natuurgebied Resterheide

Wie voor zondagnamiddag een buitenactiviteit zoekt, kan naar de Resterheide Happening. Dat is een gezinsdag in natuurgebied Resterheide - Begijnenvijvers. Kinderen kunnen zich uitleven in de natuur, luisteren naar spannende verhalen, waterdiertjes zoeken, het bos intrekken, zich laten omtoveren tot een echte bosbewoner, enz. Voor ouders zijn er wandelingen, een bosbar, enz. 

Zondag van 14 tot 16 uur 
Begijnenstraat. 
Gratis toegang. 
www.bosland.be

Zondag familiedag op Internationaal Vertelfestival

Het Internationaal Vertelfestival in de Landcommanderij van Alden Biesen staat ook dit jaar opnieuw op de agenda. Zondag richt men zich specifiek op gezinnen en families, met verhalen (in verschillende genres) voor jong en oud. Dit vindt plaats in verschillende zalen en er is ook animatie op de buitenpleinen. Voor de kids worden de verhalen verteld in het Nederlands, de volwassenen kunnen kiezen uit verschillende talen. 

Zondag van 14 tot 18 uur
Kasteelstraat 6 
Ticket: 5 euro
www.alden-biesen.be

Stad en museum zetten dit weekend schoonheid centraal

Tijdloos mooi in één weekend? Het kan dit weekend in Tongeren. Naar aanleiding van de expo ‘Timeless Beauty’ zetten het Gallo-Romeins Museum en de stad schoonheid centraal. Het museum pakt uit met Romeinse make-overs, workshops cosmetica maken, een Romeinse markt en rondleidingen. Er zijn ook verhalenvertellers en levende standbeelden. In winkels in het centrum kan u zaterdag terecht voor stijladvies (van o.a. Véronique De Kock.), foodtrucks, fotografen en een Timeless Beautypass met voordelen en gadgets. 

Zaterdag van 13 tot 18 uur, zondag van 11 tot 17 uur. 
Centrum/Kielenstraat 
Activiteiten gratis. 
www.tongeren.be 
www.galloromeinsmuseum.be

Opnieuw honderden activiteiten op Erfgoeddag

Zondag kunt u een hele dag deelnemen aan honderden activiteiten in het kader van de jaarlijkse Erfgoeddag. Omdat het thema dit jaar draait rond ‘zorg’ is ook de brede zorgsector van de partij. Naast expo’s, wandelingen, concerten,... zijn er ook groots opgezette evenementen. We hebben het dan o.m. over de Dag van het Trekpaard in Lummen, de Reuzen- en Riddershappening in de Commanderij van Gruitrode en Mijn-Kracht in Heusden-Zolder.

Zondag (overwegend) van 10 tot 18 uur
Gratis deelname. 
www.erfgoeddag.be

Nog even genieten van de bloesems

Ondanks het wat mindere weer, staat Haspengouw nog volop in de bloesems. En dat wil zeggen dat er ook dit weekend heel wat extra festiviteiten worden gepland om er nog meer van te kunnen genieten. Zo kunt u zondag in Herk-de-Stad deelnemen aan een bloesemfiets- en wandeltocht of naar de bloesemzegening in Sint-Truiden. Of u kunt het hele weekend in Mettekoven (Heers) naar de bloesemfeesten of zaterdag meestappen tijdens een begeleide bloesemwandeling in Voeren.

www.bloesemfeesten-haspengouw.be 
www.toerismelimburg.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio