Jonge designer uit Bree brengt eigen schoenencollectie uit

Print
Bree -

De jonge designer Katrien Hertogs uit Bree heeft een eigen schoenencollectie gelanceerd: Paramicha. Opvallend: de schoenen zijn volledig made to measure: je kan dus zelf aan de slag en je schoenen volledig pimpen en customizen met opzetstukken en diverse accessoires - van bedeltjes, fringes tot lederen riempjes. Zo ontwerp je zelf je eigen unieke laarsje of sandaal.

“Ik wou een originele schoen ontwerpen die comfortabel genoeg is om elke dag te dragen, maar er niet elke dag hetzelfde uitziet”, aldus Katrien. De productie van de schoenen vindt plaats in Portugal, en in haar studio in Bree ontwerpt ze zelf alle accessoires vooraleer deze in productie gaan. Kwaliteit en lokale productie is een absolute prioriteit. Katrien is trouwens geen onbekende in de modewereld, ze heeft haar eigen studio in thuisstad Bree en nam in 2009 deel aan ‘De Designers’ op VTM.

Het project staat ondertussen op Kickstarter: het platform bij uitstek om jonge creatievelingen en ontwerpers een duw in de rug te geven. Mensen kunnen daar hun favoriete paar Paramicha-schoenen bestellen. Van zodra er genoeg geld ingezameld is, gaan de schoenen effectief in productie.