Frank Raes blundert niet alleen: “Gilbert wordt wereldkampioen. Ah non, c’est Boonen”

Print
Frank Raes blundert niet alleen: “Gilbert wordt wereldkampioen. Ah non, c’est Boonen”

Foto: VRT

Hilariteit alom gisterenavond bij voetbalminnend Vlaanderen. Tijdens verlengingen van de wedstrijd Manchester United – Anderlecht telde Frank Raes in spanning af naar het einde van de tweede verlenging… na 115 in plaats van 120 minuten. Twitter schold hem de huid vol, maar als het een troost mag zijn voor de arme voetbalcommentator: heel wat andere Belgische sportcommentatoren gingen hem voor wat blunderen betreft. Een overzicht.

RTBF roept Gilbert naar wereldtitel in 2005

“Tommeke, Tommeke, wat doe je nu”, riep Michel Wuyts in 2005, toen Tom Boonen in Madrid naar de wereldtitel snelde. Zijn collega’s van de RTBF waren op datzelfde moment echter Philippe Gilbert naar de overwinning aan het schreeuwen. Pas enkele meters voor de streep zagen ze hun fout in. “Ah non, c’est Boonen”.

VT4-commentator maakt zich boos om “7 minuten extra tijd”

In 2000 haalde VT4 de rechten voor de Europacupwedstrijd tussen Anderlecht en Porto binnen. Commentator Jan Rummens ging echter pijnlijk de mist in toen de assistent-scheidsrechter enkele minuten voor affluiten een bordje met daarop ‘7’ de lucht instak. “We krijgen zeven minuten extra tijd, dames en heren. Ongezien, hoe is dat nu mogelijk?” Helaas voor Rummens wilde de coach van Anderlecht gewoon het nummer 7, Bart Goor, naar de kant halen. Het was meteen de laatste wedstrijd voor Rummens op VT4.

Iedereen ziet bal over lijn, behalve Geert Heremans

Op het WK voetbal 2014 in Brazilië werd de doellijntechnologie voor het eerst ingeschakeld, maar daar wisten klaarblijkelijk nog niet alle commentatoren raad mee. Terwijl heel Vlaanderen tijdens Frankrijk – Honduras in een animatiefilmpje te zien kreeg dat de bal over de lijn was, begreep VRT-commentator minutenlang niet waarom het doelpunt goedgekeurd werd. Hij bleef het systeem maar in vraag stellen, terwijl kijkers net hem in vraag begonnen te stellen op Twitter.

Herbekijk het fragment hier.

Michel Wuyts is Kwiatkowski kwijt

Consternatie bij wielerminnend Vlaanderen tijdens Milaan- San Remo 2016. De Pool Michael Kwiatkowski werd vlak voor het ingaan van de slotkilometer gegrepen door het peloton, maar dat had VRT-commentator Michel Wuyts echter niet opgemerkt. Hij bleef maar roepen dat de Pool op weg was naar de zege in ‘La Primavera’. “Waar is Kwiatkowski? We zijn Kwiat kwijt!”, riep hij zelfs. Achteraf verklaarde hij zijn blunder als volgt: “Ik pleit schuldig. Anderhalve seconde ben ik afgeleid om op de deelnemerslijst na te gaan wie dan wél in Fabian Cancellara’s wiel zit. Anderhalve seconde te lang, zo bleek nadien. Normaal houdt altijd minstens één van ons de ogen op het scherm, maar deze keer dus niet.”

Herbekijk het fragment hier.

Pijnlijk: Joos verwart wijnvlek met wonde

Pijnlijk moment voor aanvang van de wedstrijd Lokeren - Standard. Toen bankzitter Dino Arslanagic in beeld kwam, verwees Joos naar diens rode vlek onder het oog door te stellen dat de inspanningen van een harde trainingsweek bij de Rouches duidelijk zichtbaar waren. Joos wist echter niet dat Arslanagic al van bij zijn geboorte een wijnvlek onder het oog heeft.