Dienstencentrum De Steymer en Missione Cattolica Italiana brengen paasspel

Print

Foto: Tonino Di Pietrantonio

Waterschei Noord

Genk - Tijdens de paaswake, op zaterdag 15 april, werd er in de Italiaanse kerk van Waterschei naast de traditionele dienst extra aandacht besteed aan het offer van Isaak en de verrijzenis van Jezus. Dit door middel van een paasspel gebracht door de senioren van het dienstencentrum De Steymer en kinderen, jongeren … van de Italiaanse gemeenschap. Mensen van Orthodoxe, Evangelische en andere religieuze gemeenschappen werden mee betrokken. Dit paasspel werd geregisseerd door Rosaria Ciarlo.

‘Gli amici della Santa Pasqua di Waterschei’, een groep die uit kinderen, jongeren, senioren, ouders, grootouders van verschillende nationaliteiten bestaat, is al vorig jaar in september met de voorbereidingen van dit paasspel gestart. Enkele vrouwen zetten zich in voor de kleding en het decor. De gospelzangeres Amanda Lazmon van de groep “The voice of Christ” was met haar prachtige stem een meerwaarde. Ook aangepast licht en muziek ontbraken niet.

Alles begon buiten, voor de eucharistieviering, waar het vuur werd aangestoken als symbool van het licht van de verrijzenis. De paaskaars werd gezegend en aangestoken. Tijdens de dienst werd ook het doopwater gezegend waarna alle aanwezigen een flesje mee naar huis mochten nemen om hun paasmaal te zegenen.

Een levende paasboom symboliseerde de lente en het nieuw leven.

Op 24 december om 11 uur verwacht ‘Gli amici del presepe vivente’ iedereen in de kerk van de Italiaanse gemeenschap te Waterschei waar een kerstspel zal gebracht worden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio