Gareth Bale herneemt training in aanloop naar clash met Barcelona

Print
Gareth Bale herneemt training in aanloop naar clash met Barcelona

Foto: AP

Real Madrid-winger Gareth Bale, hersteld van een blessure aan de rechterkuit, heeft donderdag opnieuw met de groep meegetraind. Dat heeft de Koninklijke op zijn website aangekondigd. De Welshe international lijkt zo speelklaar te geraken voor de Clasico van zondag tegen FC Barcelona.

Bale liep vorige week in de heenwedstrijd (1-2) van de kwartfinales in de Champions League tegen Bayern München een rechterkuitblessure op, waardoor hij na een uur naar de kant moest. De Welshman miste de voorbije twee wedstrijden, waaronder de terugmatch waarin Real na verlengingen (4-2) Bayern uitschakelde.

De rentree van Bale is goed nieuws voor coach Zinédine Zidane, die zondag in Bernabéu mogelijk het geroemde aanvalstrio “BBC” zal kunnen opstellen, met verder Karim Benzema en Cristiano Ronaldo. De Portugese verdediger Pepe (ribben) bleef daarentegen in de fitnesszaal, zijn Franse collega achterin Raphaël Varane (dij) trainde individueel.

Real Madrid staat met 75 punten en één wedstrijd minder gespeeld stevig op kop in de Primera Division. FC Barcelona volgt met 72 punten.