Ben Hermans afwezig in Luik, BMC-selectie aangevoerd door twee olympische kampioenen

Print
Ben Hermans afwezig in Luik, BMC-selectie aangevoerd door twee olympische kampioenen

Foto: Photo News

Ben Hermans heeft de selectie van BMC voor Luik-Bastenaken-Luik niet gehaald. De voormalige winnaar van de Brabantse Pijl moet verstek laten gaan door een blessure die hij woensdag opliep in de Waalse Pijl. De BMC-selectie wordt aangevoerd door olympische kampioenen Greg Van Avermaet (2016) en Samuel Sánchez (2008), Dylan Teuns krijgt een beschermde rol na zijn knappe derde plaats in de Waalse Pijl.

Hermans kwam woensdag ten val vlak na de finish op de Muur van Hoei in de Waalse Pijl. “We hebben röntgenstralen genomen en daaruit bleek dat hij bij die val twee ribben heeft gebroken”, aldus Michel Cerfontaine, ploegdokter van het Zwitserse team. “Hij kan zondag niet starten en zal het een paar dagen rustig aan moeten doen.” Hermans zelf hoopt zo snel mogelijk weer te kunnen racen: “Het is niet gezond om met twee gebroken ribben te racen en we willen geen risico’s nemen. Luik missen is een grote teleurstelling, maar het is het beste om te doen. Het team zal een nieuw wedstrijdschema voor me opstellen”, wist Hermans te zeggen.

Twee olympische kopmannen

De selectie van BMC voor Luik-Bastenaken-Luik wordt dit jaar aangevoerd door de olympische kampioenen van 2008 en 2016, respectievelijk Samuel Sánchez en de grote ster van het voorjaar, Greg Van Avermaet. De 39-jarige Sánchez is de uitgesproken kopman, aangezien hij hier in het verleden al zeer goede resultaten liet optekenen en vorig jaar nog vierde werd”, aldus ploegleider Valerio Piva. Sánchez zelf ziet het alvast helemaal zitten nadat hij woensdag voor het eerst sinds zijn val in de Ronde van het Baskenland nog eens een wedstrijd kon meedoen. “Ik had in de Waalse Pijl een goed gevoel, ik reed voorzichtig en op het einde voelden mijn benen niet te slecht. Voor mij was het de perfecte test om in topvorm te starten in Luik. Het parcours is door de kleine wijzigingen iets makkelijker geworden vergeleken met vorig jaar. Er zijn veel kanshebbers, maar ik denk dat we kans maken op een goed resultaat”, sloot Sánchez af.

Ben Hermans afwezig in Luik, BMC-selectie aangevoerd door twee olympische kampioenen
Sánchez kwam onlangs zwaar ten val in de vijfde etappe van de Ronde van het Baskenland en had sindsdien niet meer aan een wedstrijd deelgenomen. Foto: AFP

De grote man van het voorjaar, Greg Van Avermaet, komt voor het eerst sinds 2013 aan de start in Luik. “Het is fijn om zo’n fantastisch klassiek seizoen te kunnen afsluiten met nog één laatste wedstrijd in België”, aldus de olympische kampioen van Rio. “Ik start zeker niet als favoriet, maar ik ben goed hersteld van de Amstel Gold Race en ik ben gemotiveerd om een goed resultaat te halen. We zullen wel zien hoe de race verloopt, alles kan in deze wedstrijden”, voegde Van Avermaet nog toe.

Teuns beloond voor sterke Waalse Pijl

Dylan Teuns werd gisteren verrassend derde in de Waalse Pijl en wordt daar nu voor beloond, want ploegleider Piva geeft hem een beschermde rol. “Met dat resultaat heeft hij dat wel verdiend”, zei Piva erover. Naast Teuns, Sánchez en Van Avermaet bestaat de selectie ook uit Damiano Caruso, Alessandro De Marchi, Floris Gerts, Amaël Moinard en Michael Schär.