Kinrooise aspergeseizoen officieel van start gegaan

Print

Foto: Toerisme Kinrooi

Kinrooi - Woensdag 19 april werd het Kinrooise aspergeseizoen ceremonieel geopend. Nadat vorig jaar tien Limburgse sterrenchefs naar Kinrooi afzakten, zond Kinrooi dit jaar haar dochters uit.

Burgemeester Jo Brouns had ’s morgens, bij het krieken van de dag de eerste asperges gestoken. Schepen van toerisme, Sylvie Vanmontfort bracht ze dan met de fiets naar de gouverneurs van elke Vlaamse provincie. Overal werd ze met open armen ontvangen, behalve in Antwerpen. Daar had de gouverneur geen plaatsje vrij in haar drukke agenda.

Samen met de asperges kregen de gouverneurs nog een streekproductenmandje met verschillende Kinrooise lekkernijen (aspergepralines, maaskiezeltjes, kruidenzout, Vinkenbier, een meulendröpke) maar ook met het nieuwe Kinrooise streekgerecht: het Keuninginneke, samengesteld door chef Wilfried Beliën. Het Keuninginneke is een aspic in de vorm van een kroontje met Kinrooise asperges en snoekbaars uit de Maas en is een verwijzing naar de bijnaam van de asperge: koningin van het witte goud.

De opening van het aspergeseizoen is traditiegetrouw ook het startschot van het toeristisch seizoen.

Het was een gezellige avond met een drankje en lekkere aspergehapjes, onder muzikale leiding van de Knappe Koppen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio