Penningmeester besteelt armenvereniging en gaat met winst naar rosse buurt in Antwerpen

Print
Penningmeester besteelt armenvereniging en gaat met winst naar rosse buurt in Antwerpen

Foto: rr

Voor de correctionele rechtbank van Mechelen moest donderdag L.D. (62) verschijnen. Hij had meer dan drie jaar lang zijn functie als penningmeester van de vzw De Lage Drempel in Mechelen misbruikt om de vereniging te bestelen. Hij maakte ruim 105.000 euro buit en spendeerde dat geld aan bezoekjes aan de rosse buurt in Antwerpen. Het parket vordert twee jaar cel en 1.200 euro boete.

L.D. was niet in persoon aanwezig maar liet zich vertegenwoordigen door zijn raadsman. Toen hij kort voor Kerstmis vorig jaar vermist was, kwam aan het licht dat hij een aanzienlijke som geld had verduisterd. De vzw, die vooral bestaat dankzij subsidies en vrijwilligers, zorgt voor hulp aan armen en hulpbehoevenden in Mechelen. De man stapte uiteindelijk op 30 januari naar de politie met een krantenartikel over de zaak en meldde dat hij de gezochte persoon was.

Hij geeft de feiten toe en zegt dat ze begonnen toen hij drie jaar geleden in schuldbemiddeling zat. Hij haalde geld af omdat hij zelf nog geen loon had gehad, met de bedoeling dit terug te storten maar dat gebeurde nooit. Volgens het parket heeft hij hiervoor schriftvervalsing gepleegd aangezien steeds twee handtekeningen nodig waren om geld af te halen. Zelf beweert de man dat hij een bankkaart had en dus gemakkelijk geld kon afhalen zonder handtekeningen.

De man heeft in het verleden al soortgelijke feiten gepleegd, volgde toen een therapie maar herviel. Hij geeft toe dat zijn seksverslaving hem veel geld kostte. De Lage Drempel stelde zich burgerlijke partij en hoopt het gestolen geld terug te krijgen. De advocaat van de man meent dat hij beseft dat hij verkeerd was en zijn leven in Gent opnieuw wil oppakken.