Seizoen van Bayern-doelman zit erop

Print
Seizoen van Bayern-doelman zit erop

Foto: AFP

Bayern München kan dit seizoen geen beroep meer doen op zijn doelman Manuel Neuer. De aanvoerder van de Duitse nationale ploeg liep in de Champions Leaguepartij tegen Real Madrid een breukje op in het linkermiddenvoetsbeentje. “Hij wordt niet geopereerd maar zijn seizoen is wel afgelopen”, meldt Bayern donderdag op de clubwebsite.

Neuer blesseerde zich dinsdagavond in het Santiago Bernabeustadion bij het derde doelpunt van Cristiano Ronaldo, die Real na verlengingen naar een 4-2 zege en de kwalificatie voor de halve finales loodste. Bayernvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge zei achteraf dat Neuer wellicht twee maanden out zou zijn.

Conservatieve behandeling

Bayern meldt donderdag dat de blessure “conservatief” zal worden behandeld. “De 31-jarige nationale doelman is meerdere weken buiten strijd, en daardoor zit zijn seizoen bij de Rekordmeister erop”, luidt het. “Ik vind het uiteraard jammer dat ik de ploeg in het slot van het seizoen niet kan helpen”, zegt Neuer. “Nu concentreer ik mij op het zo snel mogelijk weer helemaal gezond worden. Dat is voor mij nu het belangrijkste.”

De plaats van Neuer in doel bij de Duitse competitieleider zal worden ingenomen door Sven Ulreich of Tom Starke.

(belga)