Vluchtelingenwerk Vlaanderen opent inschrijvingen voor Refugee Walk in Genk

Print
Vluchtelingenwerk Vlaanderen opent inschrijvingen voor Refugee Walk in Genk

Foto: Photo News

Brussel / Genk -

Vluchtelingenwerk Vlaanderen organiseert op 24 september voor het tweede jaar op rij haar Refugee Walk in het Nationaal Park Hoge Kempen in Genk. Na een succesvolle eerste editie hoopt het dit jaar op nog meer wandelaars en een nog grotere geldinzameling. De Refugee Walk werd donderdag toepasselijk voorgesteld met een kleine wandeling doorheen de Brusselse Kruidtuin.

Aan de eerste editie in 2016 namen zo’n 700 wandelaars deel aan de 40 kilometer lange wandeltocht en werd er 210.000 euro ingezameld. In 2017 mikt Vluchtelingenwerk Vlaanderen nog hoger en mikt het op meer dan 1.000 deelnemers en hoopt het meer dan 300.000 euro in te zamelen.

De wandeltocht is dit jaar even lang, maar de route in het Nationaal Park Hoge Kempen wordt nog pittiger, beloofde een medewerker van het park. Iedereen die klaar is voor de uitdaging kan zich vanaf vandaag/donderdag inschrijven via de website www.refugeewalk.be.

Wie ook zal meewandelen is Rami, een Palestijnse vluchteling uit Syrië die via Turkije en Lesbos uiteindelijk in Gent terecht kwam. Daar kreeg hij onderdak en eten van Vluchtelingenwerk Vlaanderen en runt hij ondertussen een succesvolle kapperszaak.

“Het is belangrijk om aandacht te geven aan de vluchtelingen en ik hoop dat de mensen door mij ook aangestoken worden om te helpen”, vertelt Rami. “In mijn kapperszaak in Gent knip ik elke eerste maandag van de maand mensen met financiële problemen voor een vrije bijdrage.”

(belga)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio