PXL-studenten verkopen variant op traditionele rolmeter

Print
PXL-studenten verkopen variant op traditionele rolmeter

Foto: Wout Hilkens

Diepenbeek - Goed nieuws voor gefrustreerde doe-het-zelvers die problemen ondervinden als ze eenvoudig iets willen opmeten: vijf PXL-studenten bouw verkopen met hun bedrijfje HS measure een variant op de traditionele rolmeter.

“Het idee is vrij simpel: een rolmeter met een magnetisch lipje”, aldus Filip Nollet, commercieel directeur van HS measure. “Op die manier kun je veel eenvoudiger zaken opmeten: het lipje schiet niet meer om de haverklap los, waardoor je het ook niet elke keer opnieuw moet gaan vasthaken of aan een tweede persoon moet vragen om het uiteinde van de meter vast te houden.”

Het product dat HS measure commercialiseert, bestaat al bij veel concurrenten maar de studenten zijn erin geslaagd dit type rolmeter voor een scherpere prijs aan te bieden. Het product werd voor het eerst aan het grote publiek voorgesteld op de Bouwinnovatiebeurs in Hasselt en kon daar al op heel wat interesse rekenen. “We hebben al meer dan 300 stuks aan de man gebracht, maar mikken op meer. De verkoopsprijs voor een rolmeter bedraagt tussen de 4,50 euro (3 meter) en 5,99 euro (5 meter). Dat is echt niet veel, vergeleken met de concurrentie. Het is ook mogelijk voor bedrijven om ons product als relatiegeschenk te gebruiken, met hun eigen logo erop. Daar rekenen we wel een kleine meerprijs voor aan, van amper 0,30 euro per rolmeter.”

Voor de ontwikkeling van hun product werkten de studenten nauw samen met verschillende bedrijfspartners. “Zonder die hulp hadden we de prijs nooit kunnen drukken en was de HS measure-rolmeter even duur geweest als die van de concurrentie.”

Het bedrijfje HS measure is een zogenaamd small business project, een studentenonderneming onder de beschermende vleugels van vzw Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen), met behalve Filip Nollet ook Nick Lalieu, Achile Schoofs, Joachim Wauters en Wout Hilkens als bedrijfsleden.

Meer info HS measure
www.hsmeasure.be
www.facebook.com/HS-measure


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio