Seks & Relaties

Josje en Natalia hebben een klik, maar wat heeft hun ex Kevin Janssens daarmee te maken?

Print
Josje en Natalia hebben een klik, maar wat heeft hun ex Kevin Janssens daarmee te maken?

Foto: VTM / PN

In het Vtm-programma ‘Liefde voor Muziek’ is het duidelijk: zangeressen Natalia en Josje hebben een zeer goede klik. Ze hebben beiden een reddersdiploma, een sterk karakter en ... acteur Kevin Janssens is hun gemeenschappelijke ex. Maar is het eigenlijk toeval of net heel normaal dat dames die in het verleden een geliefde deelden het goed met elkaar kunnen vinden? Relatiedeskundige Rika Ponnet legt het uit.

Wie het liedjesprogramma volgt, heeft vast al gemerkt dat de blonde en de roodharige zangeres closer aan het worden zijn. Nadat Natalia het K3-nummer ‘Je Hebt een Vriend’ zong, vloog Josje al huilend in haar armen. “Ik zong het voor jou”, beklemtoonde Natalia. Een emotioneel moment dat hun prille vriendschap versterkt, maar er is nog iets wat de dames misschien naar elkaar toe brengt.

“Het is zeer begrijpelijk dat er vriendschap ontstaat tussen mensen met een gedeeld verleden. In deze situatie is dat een relatie met Kevin Janssens”, zegt Rika. “Het spreekt voor zich dat je op de hoogte bent van die gesneuvelde relaties en dat onderwerp zal waarschijnlijk aan bod komen. Het gaat over iets heel intiems en persoonlijks, wat de basis legt voor een diepere connectie. Die verbinding schept vertrouwen, want ze hebben als het ware ‘iets’ wat anderen niet delen."

Verwerkte relatiebreuk

Aan de andere kant: lang niet alle exen van dezelfde man zijn voorbestemd om vriendinnen te worden. “De kans dat het absoluut niet klikt is reëel. Inhoudelijk draait het volgens de deskundige om veel meer dan beiden in het ex-girlfriend clubje zitten. Rika zegt dat rancuneuze gevoelens de boel belemmeren. “Als je nog geen afscheid hebt genomen van een relatie, bijvoorbeeld omdat de ene vrouw de andere heeft vervangen, is een vriendschap minder waarschijnlijk. Is alles verwerkt, dan staan er geen diepe gevoelens in de weg.”
 

Josje en Natalia hebben een klik, maar wat heeft hun ex Kevin Janssens daarmee te maken?
Foto: VTM

Vrouwen en verbondenheid

Los van de band die Natalia en Josje aan het opbouwen zijn, ziet de deskundige in haar praktijk dat vrouwen vaak geneigd zijn om verbondenheid te zoeken. “Ze vinden troost bij elkaar, zeker als een moeilijke relatie op dezelfde manier fout is gelopen. Dit gebeurt vooral als ze iets hadden met een man die worstelt met een persoonlijkheidsstoornis. Ze gaan op zoek naar verklaringen en krijgen die van een andere ex-geliefde, die een vertrouwenspersoon wordt. Je ziet dat trouwens ook bij vrouwen, zonder gedeelde ex, die in de steek gelaten werden door een man. Het ‘been there, done that’-gegeven kan een sterke verbondenheid en steun creëren. Dit helpt om dingen in perspectief te plaatsen, jezelf te ontschuldigen en uiteindelijk te verwerken."

Rika heeft een eigen relatiebureau Duet. Meer info: www.duetrelatiebemiddeling.be

Niet te missen