Hasselt gebruikt als levend artistiek canvas

Print
Hasselt gebruikt als levend artistiek canvas

Foto: Serge Minten

Hasselt -

Inwoners of bezoekers van Hasselt moeten binnenkort niet vreemd opkijken als ze in het oog springende patronen opmerken in de stad. De stad gebruiken als levend artistiek canvas, dát is namelijk het doel van MOTIF, een nieuw kunstproject in de Limburgse hoofdstad.

Patronen. De wereld om ons heen zit er vol van, maar ze gaan zo op in de omgeving dat we ze niet eens meer opmerken. Maar wat als er opzettelijk nieuwe patronen gecreëerd worden die vervolgens zo door de stad verspreid worden dat ze wél in het oog springen? Het doel van MOTIF is dan ook om de stad te gebruiken als een levend artistiek canvas.

Negen gerenommeerde kunstenaars met totaal verschillende achtergronden, maar elk met een duidelijke boodschap, krijgen de opdracht om hun passie voor patronen los te laten op het canvas van de stad. Schepen van cultuur Karolien Mondelaers: “Al enkele jaren zetten we in op street art en grafische kunst, dat een breed publiek aanspreekt. Ook voor MOTIF stelden we de stad als een canvas ter beschikking om bezoekers en bewoners te kunnen verrassen met kleur en kunst. Zo profileren we ons op een heel laagdrempelige manier als kunstzinnige stad én brengen we extra beleving in de stad.”

Ontdek MOTIF in Hasselt vanaf 5 mei! Meer informatie: http://www.motifhasselt.be/