Neos Dilsen-Stokkem trekt naar Namen

Print
Neos Dilsen-Stokkem trekt naar Namen

Foto: Piet Gonissen

Dilsen-Stokkem - Dinsdag 18 april organiseerde Neos Dilsen-Stokkem hun tweede daguitstap van het jaar. Deze keer trokken ze richting Namen.

"Na een beetje fileleed kwamen we aan in Namen waar twee gidsen ons stonden op te wachten om ons door het oude stadsgedeelte te loodsen. Maar toch eerst een kopje koffie drinken met een gebakje alvorens aan de wandeling te beginnen. Via de gezellige winkelstraatjes kwamen we bij Theatre Royal , Place du Marché aux légumes, de Sint Aubainkathedraal en Eglise Saint-Loup. In deze vroegere Jezuïetenkerk liepen we dan ook even binnen. Deze kerk wordt tegenwoordig vooral nog gebruikt voor concerten en tentoonstellingen".
Na een boeiende rondleiding van twee uur trok het gezelschap we naar restaurant-brasserie François voor de lunch in een prachtige zaal met  kleurrijke plafondschilderingen.
"Na de middag stapten we in de bus om met een gids een rondrit te maken in 'Les plus beau Villages de Walonie', Het is een aaneenschakeling van mooie pittoreske dorpjes. Even halt gehouden en de benen gestrekt in het bedevaartsoord Crupet om de grot van Sint Antonius van Padua te bezoeken. Prachtige streek in de Condroz. Vele prestigieuze kastelen doken op tussen het rotsgebergte. Jammer dat de meeste in privéhanden zijn en dus niet te bezoeken zijn. We hadden ogen te kort om van dit mooie landschap te genieten.Daarna was er nog wat vrije tijd om nog eens door de winkelstraatjes te lopen en eventueel iets te gaan drinken. Ondanks het minder goede weer hebben we genoten van deze uitstap."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio