© PhotoNews

Pizzabakker uit Bolderberg krijgt ook in beroep 12 jaar cel, geboeid afgevoerd

Pizzabakker Gennaro Bartolomeo (45) uit Bolderberg is donderdag voor het Antwerps Hof van Beroep net zoals eerder in Hasselt veroordeeld tot 12 jaar cel. Hij is schuldig bevonden aan de smokkel van minstens 242 kg cocaïne van Zuid-Amerika naar Europa. De rechter heeft zijn onmiddellijke aanhouding bevolen waardoor hij in het gerechtsgebouw meteen in de boeien geslagen is.

geho

Zijn advocaat Jan Swennen, reageerde verbolgen op de aanhouding. “Ik begrijp dat ze dit doen gezien de duurtijd van de straf. Moeilijker heb ik het ermee dat het nu allemaal zo superdringend moet. Zeven maanden geleden is het proces beëindigd en pas nu is er een uitspraak en kan het plots niet snel genoeg gaan.”

De tante

Bartolomeo’s grootste partner in crime, de Colombiaanse Marlène Araujo-Gomez alias La Tia of de tante kreeg ook opnieuw 12 jaar cel. Zij voorzag de nodig contacten tussen Europa en Zuid-Amerika terwijl de pizzabakker onder meer vanuit zijn pizzeria in Bolderberg de zaakjes bedisselde. Zij verblijft al enkele jaren in de cel. “Ik ga eerst het arrest bestuderen om te zien of we in cassatie zullen gaan,” sprak haar advocaat Philip Daeninck.

Uitstel

Naast Bartolomeo krijgt La Tia er nu ook gezelschap van Mosé Gaglio (39). De Zonhovenaar is wederom tot 10 jaar cel veroordeeld. Hij was het aanspreekpunt voor de uithalers van de drugs in Antwerpen en Amsterdam. De rechter heeft ook zijn onmiddellijke aanhouding bevolen waardoor hij van de rechtbank meteen richting gevangenis moest. Voor de 12 andere beklaagden waren er nagenoeg dezelfde straffen als ze eerder in Hasselt kregen, zij het dan een deel met uitstel was.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio