Vrieskou in de ochtend

Print
Vrieskou in de ochtend

Foto: Christine Bentein

Brussel -

Donderdagochtend vriest het vrijwel overal in het land. Het is ook lichtbewolkt tot helder. Later op de dag krijgen we enkele hoge wolkenvelden waar de zon gemakkelijk doorheen komt. De maxima schommelen rond 11 of 12 graden in het centrum, meldt het KMI.

Donderdag belooft droog en overwegend zonnig te worden. Het wordt ook iets minder fris met temperaturen tot 12 graden in Vlaanderen en 8 graden in de Ardennen. ‘s Avonds zijn er brede opklaringen en het kwik zal minder diep zakken dan woensdagnacht, enkel in de Ardennen kan de temperatuur nog zakken onder het vriespunt.

Vrijdag blijft het meestal zwaarbewolkt met hooguit wat lichte regen of motregen. Het kwik stijgt wel tot 15 graden in Vlaanderen en 10 graden in de Hoge Venen.

Zaterdag verwachten we eerst perioden met regen of enkele buien. In de loop van de namiddag wordt het vanaf het noorden overwegend droog met soms opklaringen. De maxima liggen tussen 8 graden in de Hoge Venen tot 11 of 12 graden in het centrum. Zondag blijft het overwegend droog met vrij veel wolken en lokale opklaringen bij dezelfde maxima.

(belga)