Vakantie

Hier kunnen ook volwassenen zich een hele dag uitleven op springkastelen

Print
Hier kunnen ook volwassenen zich een hele dag uitleven op springkastelen

Foto: *

Sint-Niklaas -

Geen Warmste Week op provinciaal recreatiedomein De Ster, dat daarvoor woensdag de eer aan concullega Puyenbroeck moest laten, maar wel Big Bounce. Het eerste springkastelenfestival voor volwassenen in Vlaanderen komt op zaterdag 23 september naar Sint-Niklaas. Een dag later mogen de kinderen zich uitleven op de ruim honderd springkastelen en ballenbaden.

In Nederland is het de nieuwste rage. Met Big Bounce introduceert festivalorganisator Yourin nu ook een springkastelenfestival in Vlaanderen. “Op elk communiefeest zie je nonkels en tantes met enige afgunst kijken naar de kinderen die uit de bol mogen gaan op een springkasteel. Dat bracht ons op het idee om volwassenen de kans te geven om zich effectief uit te leven op springkastelen. Dankzij ons kan dat zonder uitgelachen te worden door de kinderen”, grapt organisator Geert Torfs. “In recreatiedomein De Ster vonden we de ideale locatie. Een terrein van 20.000 vierkante meter groot bouwen we vol met de nieuwste en de meest spectaculaire springkastelen en ballenbaden, ruim honderd in totaal, op het grasveld en het strand. De bezoekers kunnen vanaf 13 uur op de indrukwekkende springkussens dansen op maat van de muziek, die weerklinkt vanop drie podia die tussen de springkastelen zullen staan. We gaan voor drie muziekstijlen: commercieel, urban en nineties. Voor wie honger krijgt van al dat springen, zijn verschillende foodtrucks voorzien. Het festival is niet bedoeld voor kinderen: de minimumleeftijd is 18 jaar.”

Geert Torfs doet al even voor wat plus-achttienjarigen tijdens de Big Bounce kunnen doen: springen! Foto:gvh

De organisatoren verzekeren er alles aan te doen om rekening te houden met het domein en de omwonenden. “We zijn er ons heel goed van bewust dat De Ster een familiedomein is. We palmen op zaterdag dus maar een gedeelte van het domein in. En op zondag blijven alle springkastelen staan. Dat betekent meteen dat alle kinderen die op die dag naar De Ster komen, vrij van de springkastelen gebruik kunnen maken. Zonder meerkost: ze betalen gewoon het normale inkomticket van De Ster”, voert Geert Torfs als extra troef aan.

De voorbije twee jaar kreeg het dansfestival Sterfest, dat dit jaar niet meer plaatsvindt, bakken kritiek van de omwonenden. Geert Torfs maakt zich sterk dat Big Bounce dat kan vermijden. “We zijn geen muziekfestival en draaien ook niet de pure dansmuziek. De podia staan zoals gezegd tussen de springkastelen. Om eventuele overlast voor de omwonenden te voorkomen, stoppen we ermee om 23 uur. Vroeg voor de bezoekers? Zij hebben op dat moment al tien uur kunnen springen, dat lijkt me wel toereikend”, lacht Geert Torfs.

Niet te missen