Mark Selby begint sterk aan WK snooker, Ronny O’Sullivan nog niet op dreef

Print
Mark Selby begint sterk aan WK snooker, Ronny O’Sullivan nog niet op dreef

Mark Selby Foto: Photo News

Titelverdediger Mark Selby heeft zich zaterdag in het Crucible Theatre van Sheffield vlot voor de achtste finales van het wereldkampioenschap snooker geplaatst. De nummer een van de wereld maakte met 10-2 korte metten met de Ier Fergal O’Brien (WS-45).

Met breaks van 50, 63, 77 en 56 nam “The Jester from Leicester” snel een 8-0 voorsprong. In het laatste frame van de eerste sessie kon O’Brien nog net de eer redden. In de avondsessie potte Selby nog een 92 break weg, waarna hij zijn tegenstander ook nog één spelletje gunde. Om een plaats in de kwartfinales neemt Selby het op tegen de winnaar van de partij tussen de Welshman Ryan Day (WS-16) en de Chinees Xiao Guodong (WS-44). De 33-jarige Engelsman jaagt een derde wereldtitel na. De eerste veroverde hij in 2014.

Ook de 36-jarige Schot Stephen Maguire (WS-24) schaarde zich al bij de laatste zestien. Hij versloeg zijn landgenoot Anthony McGill (WS-15) eveneens met 10-2 en komt in de achtste finales (best of 25) tegenover Judd Trump (WS-2) of Rory McLeod (WS-54) te staan.

Mark Selby begint sterk aan WK snooker, Ronny O’Sullivan nog niet op dreef
Foto: Photo News

Vijfvoudig wereldkampioen Ronny O’Sullivan (WS-12) kon nog niet overtuigen, al liet “The Rocket” wel de enige century (122) van het toernooi totnogtoe optekenen. De 41-jarige Engelsman bouwde tegen WK-debutant Gary Wilson (WS-59) een 5-1 voorsprong op, maar zag die na afloop van de eerste sessie tot 5-4 herleid. Dat is ook de score in het duel tussen Kyren Wilson (WS-14) en David Grace (WS-51). Wilson gaf een 5-2 voorsprong uit handen. Beide duels naar een best of 19 gaan zondag door.

Zondagavond komt ook Luca Brecel (WS-30) in actie. Hij speelt dan de eerste negen frames van zijn partij tegen de Hongkonger Marco Fu (WS-8).