Jasper Philipsen tweede in ZLM Tour

Print
Jasper Philipsen tweede in ZLM Tour

Foto: Marc Van Hecke

Jasper Philipsen (BMC Development) heeft zaterdag net naast de zege gegrepen in de 22e editie van de ZLM Tour. Na 181 biljartvlakke kilometers moest de 19-jarige Antwerpenaar, vorige week ook al tweede in de Ronde van Vlaanderen voor beloften, in het Nederlandse Goes in een sprint met acht alleen de 21-jarige Engelsman Christopher Lawless (Aexon-Hagens Berman) laten voorgaan. De Fransman Jérémy Lecroq werd derde. Cedric Beullens finishte op vijf seconden als tweede Belg net buiten de top tien.

De ZLM Tour, niet te verwarren met de meerdaagse Ster ZLM Toer, is de zesde manche in de UCI Nations Cup U23, de jaarlijkse competitie voor renners tot 23 jaar van de Internationale Wielerunie.

Na zes van zeven manches staat België met 42 punten op de derde plaats in de Nations Cup. Groot-Brittannië leidt met 50 punten, voor Frankrijk (48). De Ronde van de Toekomst (18-27 augustus) is de slotmanche.

Uitslag

1. Christopher Lawless (Eng/Aexon-Hagens Berman) de 181 km in 4u04:10

2. Jasper Philipsen

3. Jérémy Lecroq (Fra)

4. Imerio Cima (Ita); 5. Rasmus Wallin (Den), 6. Maxence Moncassin (Fra); 7. Stepan Kuriyanov (Rus); 8. Leon R. Rohde (Dui) op 0:05; 9. Patrick van der Duin (Ned); 10. Mikkel Bjerg (Den); 11. Cedric Beullens... 17. Stan Dewulf; 40. Lionel Taminiaux; 45. Cedric Defreyne .