Vrijlating van parkiet kent al na enkele seconden tragisch einde

Print

Vrijlating van parkiet kent al na enkele seconden tragisch einde Video: Twitter

Het moest donderdag een prachtig moment worden voor de familie Sanchez. Het gezin uit Californië besloot om hun huisdier, een grasparkiet genaamd Chipper, opnieuw vrij te laten in de natuur. Een korte video die de 19-jarige Maritza achteraf op Twitter postte, liet jammer genoeg zien dat de vrijheid van de parkiet vrijwel meteen abrupt ten einde kwam.

Eerder deze week verloor vader Samuel zijn parkiet Laffino. Omdat hij zijn enige overgebleven parkiet Chipper niet alleen wilde opsluiten, besloot hij om de vogel vrij te laten in de natuur. “Anders zou de parkiet zich triest en eenzaam voelen”, vertelde Maritza aan Buzzfeed.

Maar op het moment van de waarheid gooide de hond van het gezin roet in het eten. Eens de familie had afgeteld en Maritza de parkiet losliet, viel de arme vogel pijlsnel naar beneden. Voor de hond was dat het ideale moment om toe te slaan. Het nam de parkiet stevig vast in zijn bek en ging er onmiddellijk vandoor terwijl enkele kinderen geschokt reageerden.

Ze probeerden hun stoute huisdier nog te achtervolgen en op andere gedachten te brengen, maar het kwaad was al geschied. Een foto die het gezin nadien op Twitter gooide, toont de dode parkiet in de handen van Maritza. “Op het moment zelf kon ik mijn lach niet inhouden”, aldus de jongedame. “Maar achteraf voelde ik me erg slecht, aangezien mijn vader toen al een slechte ochtend achter de rug had.” Ook op Twitter reageerden velen erg verdrietig op het voorval, waar de beelden al duizenden keren zijn gedeeld.