Waarom deze man meer dan 1.000 seks- en op moord beluste mannen aan zijn deur kreeg

Print
Waarom deze man meer dan 1.000 seks- en op moord beluste mannen aan zijn deur kreeg

Foto: BELGAIMAGE

De 32-jarige Amerikaan Matthew Herrick zal zich zijn laatste vriendje nog lang betreuren. De acteur beëindigde enkele maanden geleden de relatie met zijn vriend, maar die kon dat niet zo goed verwerken. De ex maakte allerlei valse profielen op Grindr, de datingapp voor homo’s, aan, en dat zorgde voor een escalatie van seksbeluste mannen, met zelfs enkele bijna-verkrachtingen.

Op vijf maanden tijd kreeg Herrick 1.100 mannen voor zijn deur of over de werkvloer, de man klust bij in een restaurant. Reden: zijn ex had allerlei valse Grindr-profielen aangemaakt waarin hij beweerde dat Herrick van rolspellen hield en verkrachtingsfantasieën had. Sommige dates namen dat erg letterlijk en probeerden het slachtoffer zelfs te verkrachten. Eentje wou hem zelfs vermoorden.

Herrick diende meerdere klachten in tegen zijn ex, maar sleept nu ook Grindr voor de rechter. Vraag blijft of zijn zaak tegen de app-makers ook kan slagen. Eerder werd al vastgelegd door de wet dat bedrijven achter sociale media niet verantwoordelijk kunnen zijn voor de content van hun gebruikers. De advocaten van de acteur zien dat echter anders. Volgens hen is Grindr een gevaarlijk bedrijf geworden, die zijn gebruikers niet beschermt. Eerder kwam de datingsite al in het nieuws door een gruwelijke moordzaak in Groot-Brittannië. Toen vermoordde Stephen Port minstens 4 jonge mannen, die hij via de app had leren kennen.