Stewardess laat kokende thee op Vlaams meisje (9) vallen: vliegtuig moet tussenlanding maken

Print
Stewardess laat kokende thee op Vlaams meisje (9) vallen: vliegtuig moet tussenlanding maken

De vakantie van Rien (9) en haar gezin in Gran Canaria eindigde met een domper. Ze kreeg tijdens de terugvlucht een kopje kokende thee op haar blote benen en buik. Foto: if

Ingelmunster -

Een weekje vakantie in Gran Canaria eindigde met een domper voor het gezin van burgemeester Kurt Windels uit Ingelmunster. Op de terugvlucht liet een stewardess een kopje kokende thee op dochter Rien (9) vallen. Het meisje liep tweedegraads brandwonden op en het vliegtuig moest een tussenlanding maken.

De reis naar Gran Canaria duurde woensdag onverwacht een dagje langer voor Kurt Windels en zijn familie. De burgemeester van Ingelmunster was ‘s avonds met zijn vrouw, twee kinderen en ouders op de terugweg naar Zaventem toen het al snel misliep op de terugvlucht. “Mijn dochter Rien drinkt graag thee en had een kopje gevraagd”, vertelt de burgemeester. “Maar toen de air-hostess het kwam brengen, liet ze het ongelukkig vallen op mijn dochter.”

Het meisje, dat volgende week haar tiende verjaardag viert, had door het warme weer een korte broek aan. Het kokende water kwam op haar blote benen en buik terecht. Ze verging van de pijn. “We kregen meteen de nodige hulp. Van het vliegtuigpersoneel kregen we ook flessen water om de wonden af te koelen. Maar omdat het nog meer dan twee uur vliegen was, werd snel duidelijk dat dat niet zou volstaan.”