Buitenlandse stage voor 25 leerlingen van het THHI

Print
Tessenderlo - Het Technisch Heilig-Hartinstituut geeft dit schooljaar de kans aan 25 leerlingen om op stage te gaan naar het buitenland voor twee of drie weken. Ze worden daarbij begeleid door 8 leerkrachten en de bestemmingen zijn Vale de Cambra (Portugal), Berlijn, Boedapest en L’Escala (Spanje).

De stages naar Hongarije en Portugal hadden voor de paasvakantie plaats. Na Pasen staan Duitsland en Spanje op het programma. Internationalisering is echter veel meer dan twee of drie weken stage. Aan de vier buitenlandse stages gaat een intensieve voorbereiding aan vooraf.
“Ter voorbereiding organiseren wij een aantal voorbereidende activiteiten. De dropping is daar eentje van,” verduidelijkt coördinator Johan Mulders. “Het is heel belangrijk dat de leerlingen elkaar beter leren kennen omdat ze toch gedurende twee of drie weken moeten samenleven in een vreemde omgeving. De deelnemers komen uit verschillende klassen en daarom organiseren wij een groepsdynamische activiteit. Tijdens de dropping zijn ze op elkaar aangewezen om het eindpunt te bereiken.”
Voor elke stage worden ook taallessen, kooklessen en infoavonden georganiseerd. Zo leerden de Spanjaarden tapa’s maken en de moeder van een leerling gaf een workshop “Hongaars koken voor beginners”. Beide initiatieven werden fel gesmaakt. Daarnaast worden ook een aantal specifieke opleidingen voorzien zoals een verkenning van een bootherstellingsbedrijf en een opleiding video en fotografie.
“Volgend schooljaar willen wij vijf buitenlandse stages organiseren. Einde mei hopen wij een goedkeuring te krijgen voor een stage naar Londen voor de leerlingen van “Industriële Wetenschappen”. Wij hebben een beurs aangevraagd voor 10 leerlingen wat betekent dat 35 leerlingen volgend jaar de kans krijgen om te proeven van een buitenlandse ervaring”, blikt Johan Mulders vooruit.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio