© rr

Jongen bezweken aan verwondingen na ongeval

De vijftienjarige jongen uit Zottegem die dinsdag op de Provinciebaan aangereden werd nadat hij van de bus was gestapt, overleed gisteren aan zijn verwondingen in UZ Gent.

edp

Het ongeval gebeurde dinsdag rond 11.45 uur op de Provinciebaan (N46) in Velzeke ter hoogte van het kruispunt met de Velzekestraat.

Gabriël Mbuku (15), die net van de bus gestapt was en de straat overstak, werd gegrepen door een auto. Volgens ooggetuigen had hij heel ernstige verwondingen aan het hoofd.

Nadat de hulpdiensten hem ter plaatse gereanimeerd hadden, werd hij in kritieke toestand overgebracht naar het AZ Sint-Elisabeth.

Nog dezelfde dag werd Gabriël Mbuku naar het UZ Gent overgebracht, waar hij gisteren overleed aan de zware verwondingen.

Gabriël Mbuku woonde met zijn familie in de Welzijnstraat en liep school in het OLV College campus Centrum. Op de website van de school staat een bericht voor de leerlingen en hun ouders. “We zullen Gabriël ontzettend hard missen, maar hem blijvend herinneren als een vriendelijke, enthousiaste, spontane en expressieve jongeman”, schrijft directeur Wim Verhaeghe.

De negentienjarige Zottegemse chauffeur die de jongen aanreed, kon volgens de verkeersdeskundige van het parket Oost-Vlaanderen het ongeval onmogelijk vermijden. De deskundige baseerde zich onder meer op camerabeelden van doe-het-zelfzaak Gamma.