Deze vrouw schrapte één ding uit haar menu. De resultaten zijn verbluffend

Print
Deze vrouw schrapte één ding uit haar menu. De resultaten zijn verbluffend

Foto: Facebook/EatFoodFeelGoodKayleighsWay

Op haar dieptepunt woog ze 111 kilogram. Een punt waarop ze haar eigen lichaam begon te haten. Daardoor belandde Kayleigh Old uit de Engelse stad Doncaster in een depressie. Maar de jonge vrouw besliste haar lot in eigen handen te nemen. Ze schrapte één ding uit haar menu, en dat veranderde haar hele leven.

In haar kindertijd kampte Kayleigh al met overgewicht. Het lag niet aan een gebrek aan kookkunsten van haar ouders, maar aan het feit dat ze constant ongezonde snacks mee smokkelde. De pesters lagen op de loer.

Toen ze op haar achttiende ging samenwonen met haar vriend, werd alles alleen maar erger. Kant-en-klare maaltijden, liters cola en tientallen pakken chips brachten uiteraard geen beterschap.

Integendeel. Het waren die chips die haar uiteindelijk de das omdeden. Kayleigh ontwikkelde een vernietigende verslaving waardoor ze dagelijks soms tot achttien kleine zakjes chips met zout opat. Dat kwam neer op een totaal van meer dan 6.500 zakjes chips per jaar.

111 kilogram

Op haar dieptepunt, na het krijgen van haar eerste kindje, woog ze 111 kilogram. “Het moest de gelukkigste tijd van mijn leven zijn, maar ik haatte mezelf”, zegt ze. “Ik belandde in een postnatale depressie waardoor ik net nog meer ging eten. Het was een vicieuze cirkel.”

Uiteindelijk besliste Kayleigh zelf om de hulp van haar huisarts te zoeken, die haar antidepressiva voorschreef. En dat werd haar keerpunt. De jonge moeder besliste dat ze haar eigen leven weer in handen moest nemen, en kieperde alle chips in de vuilnisbak.

Pronken met lichaam

Nu weegt Kayleigh 51 kilogram minder. Op haar menukaart: mager vlees, groenten en fruit en veel zoete aardappel. “Het is echt mijn favoriete voedingsproduct”, klinkt het. “Ze nemen de plaats van mijn chips helemaal in. Ik eet iedere dag zoete aardappel.”

Door haar parcours te delen op sociale media, heeft de Britse intussen duizenden fans. Ze bracht ook een boek op de markt.

“Ik had nooit durven te dromen dat ik een gezonde levensstijl zou promoten. Ik vond mijn gigantische lichaam walgelijk. Maar nu heb ik geen schrik meer om te pronken met mijn lichaam. Elke dag vragen mensen me om hen te helpen. Voor mij bestaat er geen mooiere beloning.”