Theater Filet Puur speelt Yerma

Print

Foto: Liesbeth Münks

Bilzen - Ook dit theaterseizoen staat Theater Filet Puur weer op de planken met een nieuwe productie. Deze keer viel de keuze op Yerma, in een herwerking van schrijver Dimitri Verhulst. In de typische volkse stijl van Verhulst wordt het thema 'kinderwens' aangeboord. Of hoe de buik soms baas wordt over het hoofd.

Yerma heeft een man. En een huis. En een goedgevulde koelkast. Maar haar schoot is leeg. Ze hunkert naar een kind om haar onbevredigd leven zin te geven. Haar man heeft het maar te maken, dat kind. Maar hij houdt zijn zaad voor zich.  Yerma (vraagt een toefeling) vertelt over een vruchteloos moederschap.Over roddelende achterbuurten, ovulerende huisvrouwen en onvervulde verlangens. Maar vooral over een gemis. En over de obsessie en de waanzin die uit dat gemis groeien.In een regiedebuut van Sara Peeters kaart Theater Filet Puur een heikel thema aan: kinderen krijgen. Een herkenbaar gegeven voor iedereen die koters heeft, er wil, of er net helemaal geen wil.

Voorstellingen op 19, 20, 21, 27 mei om 20.15 uur en 28 mei 15 uur.

?CAST: Wouter Claes, Sanah Franssen, Maren Lambrichts, Stefanie Lenskens, Bart Machiels, Liesbeth Münks, Isabelle Thoelen

REGIE: Sara Peeters


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio