Dragons wint Belgisch duel tegen Racing en plaatst zich voor kwartfinales

Print

Dragons Brasschaat heeft zich vrijdag in het Nederlandse Eindhoven geplaatst voor de kwartfinales van de Euro Hockey League. In een Belgisch onderonsje was de landskampioen in de achtste finales met 2-1 (rust: 1-0) te sterk voor vicekampioen Racing Brussel.

Dragons nam in Eindhoven de teugels meteen in handen. Racing-keeper Jérémy Gucassoff hield de Antwerpenaren op strafcorner met een knappe zweefduik van het openingsdoelpunt, maar moest zich een minuut later wel gewonnen geven. Dragons profiteerde van het nummerieke overtal door een groene kaart voor Lambeau, Thomas Verheijen (13.) zette met een intikker de 1-0 op het scorebord. Doelman Loic Van Doren hield met een knappe redding met zijn stick de voorsprong vast tot aan de rust. In de tweede helft verdubbelde Thomas Briels (53.), die zeven jaar speelde voor Oranje Zwart in Eindhoven, de score. In een nagelbijtend slot scoorde Jérôme Truyens (55.) met een backhandschot de aansluitingstreffer. Racing ging op zoek naar een late gelijkmaker, maar Dragons hield stand. Tom Boon miste in de slotfase twee strafcorners en schoot op de helm van doelman Van Doren.

In de kwartfinales neemt Dragons het zondagmiddag op tegen Racing Club de France, dat na shoot-outs het Ierse Banbridge uitschakelde. Racing Club staat voor het eerst in de kwartfinales.

De Antwerpenaren willen zich plaatsen voor de Final Four van de Euro Hockey League (3-4 juni). Die eindstrijd wordt afgewerkt in Brasschaat op de terreinen van Dragons. Racing, dat in 2014 ook al de kleine finale van de Euro Hockey League verloor tegen de rivaal uit Antwerpen, is uitgeschakeld.