Ook Nick Kyrgios zegt af voor Masters Monaco

Print
Ook Nick Kyrgios zegt af voor Masters Monaco

Foto: REUTERS

Nick Kyrgios (ATP-15) geeft forfait voor het Masters 1.000-tennistoernooi van Monte Carlo (15-23 april). Dat meldde de 21-jarige Australiër vrijdag zelf via Twitter. Kyrgios is zo de zoveelste grote afwezige op het tennistoernooi in Monaco.

“Ik moet jammer genoeg mijn plannen wijzigen en zal niet deelnemen aan het toernooi in Monaco”, tweette het Australische woelwater. “Ik werk hard om me klaar te stomen voor mijn eerste graveltoernooi in Estoril (1-7 mei).” Kyrgios verzekerde Australië afgelopen weekend van een plaats in de halve finales van de Davis Cup. In de kwartfinale bezorgde hij de “Aussies” tegen de Verenigde Staten twee belangrijke overwinningen tegen John Isner (ATP-23) en Sam Querry (ATP-25). Australië won de best-of-five met 3-2. België is in de halve finales van de Davis Cup de volgende tegenstander.

Behalve Kyrgios zegden ook de Zwitser Roger Federer (ATP-4), de Canadees Milos Raonic (ATP-6), de Japanner Kei Nishikori (ATP-7) en de Fransen Gaël Monfils (ATP-11) en Richard Gasquet (ATP-22) af voor het graveltoernooi in Monte Carlo. Onze landgenoot David Goffin (ATP-14) opent er zijn gravelseizoen. .

(belga)