Mode

Met deze trend voor in het najaar kan je nu al pronken

Print
Met deze trend voor in het najaar kan je nu al pronken

Elie Saab / Dior Couture / La Perla Foto: Catwalkpictures

Van een diadeem met studs en pluimen of sierlijke speldjes: tijdens de laatste fashion weeks werd het duidelijk dat grote modehuizen weer opvallende accessoires voor in het haar opnemen in hun collecties. Maar waarom zou je wachten tot het najaar? Ook bij een lentefrisse look staat een beetje bling op je hoofd niet mis.

Onder meer couturier Elie Saab stuurde zijn modellen in februari van dit jaar op de catwalk met haaraccessoires. Hij koos voor lederen bandjes met metalen studs erop, maar bij de collega’s van Dior mocht het iets uitbundiger. Het Franse modehuis ging tijdens de coutureweek resoluut voor kransen met pluimen en een strik om rond het hoofd te binden. Lingeriemerk La Perla versierde de bruine lokken van onder meer Kendall Jenner dan weer met schattige bloemenspeldjes.

Met deze trend voor in het najaar kan je nu al pronken
Actrices Sofia Carson, Ruth Negga en zangeres Janelle Monáe Foto: PN

Ook beroemdheden experimenteren al volop met de trend, zij het meestal op glamoureuze evenementen als de Oscars. Actrice Sofia Carson verscheen op de rode loper met een sierlijke gouden speld aan de zijkant van haar klassieke chignon. Ook Ruth Negga, bekend van de film World War Z, droeg een haarjuweel maar dan in de vorm van een zwarte kralenketting. Janelle Monáe ging voor verschillende kleine accenten op de Sag Awards. En nu is het aan jou om speldjes en co de hoofdrol te laten spelen. Enkele shopsuggesties:

Met deze trend voor in het najaar kan je nu al pronken
Vlinder - Claire’s - 4,99 euro / diadeem met raffia - Yunotme - 151 euro - Diadeem met oortjes - Maison Michel - 540 euro / haarclip - Lelet NY - 64 euro / maan en ster - H&M - 5,99 euro / diadeem met kristallen hangertje - Veritas - 12,99 euro

Niet te missen