Bruggeling beroofd van 35.000 euro in Marche

Print
Bruggeling beroofd van 35.000 euro in Marche

Foto: rr

Fabien P., een vijftiger uit Brugge, is afgelopen zaterdag tijdens een geval van agressie in Marche-en-Famenne 35.000 euro armer geworden. Dat schrijven de kranten Sudpresse en Dernière Heure.

Dat de vijftiger zoveel geld op zak had, kwam doordat hij net zijn huis in Brugge had verkocht. Met de centen wilde hij een appartement kopen in Marche, waar hij verbleef bij zijn ex-schoonzoon. Hij was op weg naar diens woning en wandelde door de rue Rosette toen hij aangevallen werd.

‘Ik denk dat ze met twee waren’, aldus de man. ‘Ze beslopen me langs achteren en gooiden een sjaal over mijn hoofd om mijn ogen te bedekken. Vervolgens duwden ze me met mijn hoofd hardhandig tegen een deur, waarschijnlijk om me het bewustzijn te doen verliezen. Een van hen hield me op de grond, terwijl de tweede mijn zakken doorzocht.’

Daarbij vonden de boeven twee portefeuilles met 1.600 en 35.000 euro cash geld. Die ze meenamen.

Volgens Fabien P. merkten zijn aanvallers hem waarschijnlijk op terwijl hij een glas dronk in een taverne vlakbij. De politie van de zone Famenne-Ardenne bevestigt dat er een klacht is ingediend en dat er een onderzoek is geopend.