Freddy Davis trekt met volle bus fans naar Kroatië

Print

Foto: Anita Schurmans

Zepperen

Sint-Truiden - Voor het derde opeenvolgende jaar trekt Freddy Davis met zijn fans naar Kroatië.

Ook dit jaar trok Freddy Davis met zijn fans naar het mooie Kroatië. Crikvenica is een toeristisch badplaatsje in het aantrekkelijke centrum waar ze logeerden in Hotel Kastel wat is ondergebracht in een voormalig klooster uit de 14de eeuw aan een zacht aflopend kiezelstrand, het terras biedt uitzicht op de Adriatische Zee. Vlak bij Hotel Kastel ligt de kleine plezierjachthaven Podvorska afgeschermd van de zee door een kleine promenade.
Er werden ook twee daguitstappen voorzien, de eerste ging naar Pula en Opatija. In Pula zijn verschillende lagen in de geschiedenis met elkaar verweven in het unieke stedelijke patroon, waar de Romeinse tempels naast barokke paleizen staan, vroegchristelijke kerkjes staan tegenover Oostenrijkse villa’s, en overblijfselen van de middeleeuwse stadsmuren lopen dwars door stadspoorten uit de antieke oudheid.
Opatja is een bestemming met de langste traditie in toerisme in Kroatië. De stadsparken, de boulevard, nette zwemgebieden, fonteinen en talrijke verouderde villa's zijn de reden dat toeristen jaarlijks terugkeren naar Opatija.
De tweede daguitstap ging naar De Plitvice Meren, dit is het meest bekende nationaalpark in Kroatië en behoort tot één van de mooiste bezienswaardigheden in Europa die zich op de lijst van UNESCO-werelderfgoed bevindt. Het park bestaat uit 16 meren die zijn omgeven door dichte bossen en onderling verbonden zijn met 92 watervallen. Een bezoek aan Kroatië is niet compleet zonder een bezoek aan Nationaal Park Plitvice. Dit park lijkt rechtstreeks uit een sprookje te komen, met haar betoverende watervallen en smaragdgroene meren. Zorg dat je camera helemaal opgeladen is en je een extra memory card bij je hebt, want je kunt nergens mooiere foto’s maken dan in Plitvice! Er was een treintje en bootje, dus men hoefde niet de ganse dag te stappen. Op maandag en woensdag werden de muziekavonden georganiseerd in het hotel waar Freddy Davis optrad samen met Johan Van Eyck (That’s Life), Soeur Pedal en de Drie Gezusters.

De Freddy Davis Fanclub vzw plant nog reizen van 25 tot 27 augustus naar de Moezel waar ze naast de wijnfeesten ook een bezoek brengen aan de dorpjes Bernkastel, Cochem en Koblenz. Van 28 oktober tot 4 november gaan ze naar het zonnige Lloret de Mar in Spanje.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio