Opgelet! Politie waarschuwt voor nieuwe oplichtingstruc

Print
Opgelet! Politie waarschuwt voor nieuwe oplichtingstruc

Foto: Photo News

De federale politie waarschuwt voor het feit dat oplichters steeds vaker je geheime bankcodes trachten te achterhalen door je telefonisch te contacteren met de vraag om je digipass te gebruiken. Dat is het apparaatje dat je nodig hebt om aan online banking te doen.

De daders doen zich voor als medewerkers van een overheidsdienst, bijvoorbeeld een belastingsdienst, met de melding dat je een groot bedrag zal terugbetaald krijgen op uw bankrekening. De stem aan telefoon beweert dat een collega je later zal contacteren voor meer details, wat doorgaans vrij snel gebeurt.

De tweede persoon tracht op deze manier jouw bankgegevens te weten te komen. Hierbij vraagt hij het slachtoffer om de digipass te gebruiken en de verschillende codes aan hem door te geven. Op die manier kunnen de daders verschillende geldtransacties doen in jouw naam, zodat het geld snel slinkt op je rekening.

De politie roept nogmaals op om op geen enkele manier de gegevens van uw digipass of andere bankgegevens aan onbekenden door te geven. Indien je slachtoffer bent van gelijkaardige feiten, gelieve dan klacht neer te leggen bij de politie in uw buurt.