De SmOz-groep van natuurvereniging Orchis bezoekt Hasselbos

Print

Foto: Bernadette Claes

Munsterbilzen

Bilzen - Van april tot september trekt de natuurstudiegroep SmOz wat staat voor 'Samen met Orchis zoeken' er regelmatig op uit om op een leuke manier de natuur te ontdekken.

Op vrijdag 7 april ging de eerste activiteit van de Natuurstudiegroep van Orchis in 2017 van start. Het was een vliegende start, met een vijftiental deelnemers en uitstekend weer. Onder de deskundige leiding van Jos Lenaerts brachten we een bezoek aan het Bosreservaat ‘Hasselbos’, gelegen tussen Riksingen (Tongeren) en Vrijhern (Hoeselt). Dit ongeveer 16 ha grote bos, in beheer van het Agentschap voor Natuur en Bos, staat bekend om z’n prachtige voorjaarsflora. Blikvanger was de eenbes, een plantje uit de groep van de eenzaadlobbigen met doorgaans vier bladeren in een krans en centraal één bloem. Het komt hier talrijk voor en is kenmerkend voor kalkrijke, vochtige bossen. Verder vonden we bosanemonen, muskuskruid, speenkruid, slanke sleutelbloem en andere typische voorjaarsbloeiers van de Haspengouwse bossen.

De volgende SmOz wandeling gaat door op vrijdag 21 april, we gaan dan naar het Hoogbos in Voeren. We komen samen op de parking tussen het rondpunt en het gemeentehuis van Riemst om 14 u.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio