Voormalige wereldkampioen Jenson Button rijdt samen met Stoffel Vandoorne GP van Monaco

Print
Voormalige wereldkampioen Jenson Button rijdt samen met Stoffel Vandoorne GP van Monaco

Button en Alonso Foto: REUTERS

Brussel -

De Brit Jenson Button zal Fernando Alonso vervangen bij McLaren in de Grote Prijs van Monaco. Dat heeft de Britse renstal vrijdag aangekondigd. Hij wordt zo de nieuwe ploegmakker van onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

Fernando Alonso maakte eerste deze week bekend dat hij past voor de GP van Monaco op zondag 28 mei omdat hij in de plaats daarvan deel zal nemen aan de eveneens legendarische Indy 500. McLaren moest daarop op zoek naar een vervanger voor de Spanjaard en kwam daarbij logischerwijze uit bij Jenson Button. De voormalige wereldkampioen ging vorig jaar met pensioen en werd vervangen door Stoffel Vandoorne. Button bleef echter reservecoureur bij het team. Hij bulkt van de ervaring en kent het huis door en door. “Ik ben enorm enthousiast om een eenmalige comeback te maken in de Formule 1 en ik kon mij geen betere plek voorstellen om dat te doen dan Monaco. Ik heb hier gewonnen in 2009 en het is één van mijn favoriete circuits. Ik weet ook wel dat ik geen realistische kans heb om dit jaar te winnen, maar ik denk wel dat we er kans maken om WK-punten te pakken.”

Button is, na Massa, al de tweede rijder is die eind vorig jaar zijn F1-pensioen aankondigde maar kort daarna een comeback maakt.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: