Lotte Kopecky finisht zesde op WK piste, Katie Archibald wint omnium

Print
Lotte Kopecky finisht zesde op WK piste, Katie Archibald wint omnium

Foto: Photo News

Met knappe prestaties in de afvalling en de puntenkoers kon Lotte Kopecky het puntenverlies in de teleurstellende temporonden gedeeltelijk goedmaken. Ze finishte op een zesde plaats na een slecht begin aan het omnium. Het goud ging naar de Britse Katie Archibald.

Kopecky, die een winstronde versierde in de puntenkoers, strandde op de zesde plaats. Het goud was voor de Britse Katie Archibald, die even in de touwen hing in het slotnummer, maar zich goed herpakte.

De Australsche Amy Cure eindigde tweede voor de Nederlandse Kirsten Wild, de Poolse Daria Pikulik en de Amerikaanse Sarah Hammer.

De favorieten hadden de start van het WK-omnium niet gemist. Archibald won de scratch, het openingsnummer van het omnium, voor de Australische Amy Cure en de Nederlandse Kirsten Wild derde. Lotte Kopecky beperkte de schade eindigde op een achtste plaats op het eerste nummer. In de temporonden werd Kopecky pas zeventiende. De overwinning daar was, net als in de scratch, voor de Britse Katie Archibald.

In de afvalling, die ontsierd werd door een valpartij, deed Lotte Kopecky het wel prima. Ze eindigde knap als vierde. De Australische Amy Cure won de afvalling voor Katie Archibald, waardoor het bijzonder spannend was na drie van de vier onderdelen. Archibald haalde het in het afsluitende nummer en won het omnium uiteindelijk met 8 punten voorsprong op Cure.

Eindstand

1. Katie Archibald 123 punten

2. Amy Cure 115

3. Kirsten Wild 115

4. Daria Pikulik 110

5. Sarah Hammer 102

6. Lotte Kopecky 96