Hasseltse en Tongerse school krijgen extra Vlaamse subsidies

Print
Hasseltse en Tongerse school krijgen extra Vlaamse subsidies

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) Foto: Photo News

Hasselt -

Kindsheid Jesu in Hasselt en Picpussen in Tongeren krijgen van de Vlaamse overheid geld om een bestaand kantoorgebouw te renoveren en om een nieuwbouw te huren. Dat maakte minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) vrijdagochtend bekend. Hoeveel de huursubsidies precies zullen bedragen, werd nog niet meegedeeld.

Eind vorig jaar riep minister Crevits scholen op om deel te nemen aan een project voor huursubsidies. Die subsidies kunnen gebruikt worden voor de huur van bestaande gebouwen die tot nu toe geen dienst doen als school of voor een nieuwbouw waarbij de school geen eigenaar is. In Roeselare zal zelfs een kerk geïntegreerd worden als polyvalente ruimte. In totaal werden 24 Vlaamse scholen uitgekozen. De gemiddelde huurtermijn bedraagt veertien jaar. Met de subsidie is jaarlijks ruim 2 miljoen euro gemoeid.

In Limburg wordt het licht op groen gezet voor Kindsheid Jesu in Hasselt en Picpussen in Tongeren. In Hasselt wordt een voormalig kantoorgebouw omgebouwd in functie van 300 leerlingen van de secundaire school. In Tongeren komt een nieuw schoolgebouw, goed voor 35 extra plaatsen.

Selectie

“De scholen werden geselecteerd op basis van verschillende objectieve criteria zoals duurzaamheid, multifunctionaliteit en de dwingende behoefte aan onderwijshuisvesting”, klinkt het in een persbericht “De projecten zullen meer dan 600 leerlingen ten goede komen en 35 bijkomende plaatsen in de klas creëren. Zo versnellen we de modernisering van het bestaande schoolpatrimonium en creëren we extra schoolcapaciteit.”

“Naast die capaciteitsuitbreiding spelen we dus in op een veranderend onderwijslandschap en ruimtelijke ontwikkelingen in steden en gemeenten. Een gebouw dat vandaag als kantoor gebruikt wordt, kan morgen als school dienst doen en overmorgen opnieuw een andere invulling hebben. Dankzij het verruimde toepassingsgebied van de huursubsidies kunnen scholen hier gepast en flexibel op inspelen”, aldus Crevits.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio