Het ongelofelijke moment dat een paard de strijd aangaat met een alligator

Print

Het ongelofelijke moment dat een paard de strijd aangaat met een alligator Video: Facebook

Krystal Berry kon samen met een groep vrienden een ongelofelijk schouwspel bewonderen in Paynes Prairie, een staatspark in de Amerikaanse staat Florida. Ze zag er met eigen ogen hoe een agressief paard de strijd aanging met een alligator. Het ongeloof bij de ooggetuigen was groot.

De dame plaatste haar beelden woensdag op Facebook. “Ik ben er nog steeds van aan het bibberen”, schreef ze erbij. De aanval tussen beide dieren was dan ook erg intens. Het paard deelde een stevige trap uit aan de alligator vooraleer het reptiel ook overging tot actie. Met een harde beet in een van de benen van het paard was het gevecht ten einde en gingen ze hun eigen weg.

Waarom het paard zich genoodzaakt voelde om aan te vallen, is niet duidelijk. Berry kon wel nog meedelen dat beide dieren ongedeerd uit de strijd kwamen. “Ik heb nadien het natuurreservaat gecontacteerd om het paard en de alligator te controleren”, aldus Berry. “Ze hadden uiteindelijk geen tekenen van angst of verwondingen toen we het park verlieten.” Haar filmpje wordt intussen lustig gedeeld op Facebook, waar op amper een dag tijd al meer dan 400.000 mensen de video hebben bekeken.