Weggeefwinkel Alken steunt 12-12

Print

Foto: Gerda Pschygoda

Alken - De Weggeefwinkel van Alken gaat mee de strijd aan tegen plastiek afval en verkoopt handgemaakte shoppers. De opbrengst gaat naar 12-12, de actie tegen hongersnood in Afrika en het Midden-Oosten.

"In de Weggeegfwinkel van Alken zijn wij niet alleen begaan met de mensen die het wat moeilijker hebben in de maatschappij, maar wij zijn ook bekommerd om het milieu", klinkt het. "Wij zijn een actie gestart tegen de enorme berg plastiek afval die elk jaar in de oceanen belandt Daarom zullen wij vanaf 19 april in onze winkel geen plastieken zakken meer geven aan onze klanten, maar in plaats daarvan zelfgemaakte stoffen shoppers. Door klanten meegebrachte plastieken zakken zullen mee terug gegeven worden."
De shoppers worden gemaakt door een aantal vrijwilligers van de winkel. Ze zullen gemaakt worden uit allerlei stukken stof zoals oude lakens, kussenslopen, tafellaken, overgordijnen... (up-cycling van anders voor hun doel niet meer echt bruikbaar materiaal).
Om de mensen aan te zetten deze zak(ken) telkens weer terug te gebruiken zullen de shoppers niet gratis gegeven worden maar verkocht voor de prijs van 0,50 € per zak.
De opbrengst van de verkoop zal integraal gegeven worden aan Consortium 12-12 tegen de hongersnood in Afrika en het Midden-Oosten want terwijl je dit leest, sterft iemand van de honger in Zuid-Soedan, Somalië, Nigeria en Jemen.
"Onze actie is misschien maar een druppel op een hete plaat maar als iedereen een druppel gaat bijdragen dan vloeit er ooit misschien weer water en geen plastiek in de oceanen en zullen er geen mensen meer moeten sterven van honger. Mensen die kunnen naaien en eventueel wat lappen stof hebben liggen, zijn welkom om ook wat shoppers voor onze winkel te naaien. Wij zijn ook al blij met wat bruikbaar stof."

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio